Her er den grundopskrift jeg bruger, hvis nogen skulle have lyst til at forsøge sig:
2-3 æggeblommer (pasteuriserede)
100 g sukker
10 gram vanillesukker
2,5 dl mælk
2,5 dl fløde
Det er en helt almindelig vanilleis, og ud fra den, kan man så begynde at lege. For eksempel kan hakkes 100 gram af ynglingschokoladen eller 150 gram bær kan blendes og tilsættes, for chokoladeis tilsættes ca 3 spsk. kakao og evt. lidt Kaluha eller Malibu...uhmmm.
I går valgte jeg at lave en helt almindelig vanilleis og en is med 100 gram Toms guldbarre med ´noget knas-halløj og 3 spsk. kakao.
Her kan du se, hvordan man gør:
Æggeblommer, sukker og vanillesukker piskes godt sammen.
Mælken tilsættes under omrøring og chokoladen tilsættes.
Fløden piskes til flødeskum i en skål for sig selv og blandes sammen med kakaopulver og resten.
Blandingen hældes i ismaskinen...
Og vupti...så har man en super lækker is og må hellere indrømme, at den smager fantastisk.
Håber vores gæster vil kunne lide den :-)
3 kommentarer:
Det kan du tro vi kunne! Lækker cremet og ikke den mindste antydning af krystaller. Mums! Hilsen Jakob
Skal man eje en sådan ismaskine for at få den så lækker
Jeg har aldrig prøvet at lave is uden ismaskine. Men jeg har læst, at det sagtens kan lade sig gøre uden, man skal bare stille blandingen i fryseren og så huske med jævne mellemrum at røre i den, så man undgår iskrystaller. Du må gerne lige skrive, hvis du prøver det af, hvordan det så blir.
Send en kommentar