onsdag den 23. februar 2011

Glutenfri pizza


Vi skal på skiferie...jubiii. Jeg glæder mig helt vildt meget. Vi skal af sted sammen med mine forældre og det bliver dejligt. Som vi plejer skal vi bo i en lejlighed og i år har vi aftalt at vi hver især skal have lidt med til aftensmaden. Jesper og jeg skal dermed medbringe lasagne og pizza...rigtig skiferie-mad. Men min mor har cøliaki (glutenallergi) og derfor har jeg forsøgt mig med at bage nogen glutenfrie pizzaer til hende, og jeg synes faktisk de er blevet rigtig gode. Så nu håber jeg bare hun kan li dem.

Opskriften lyder:
½ l koldt vand
2 spsk Husk
5 g gær
50 g hirseflager
½ spsk honning
1 tsk salt
1 tsk koriander
2 spsk olivenolie
50 g boghvedeflager
200 g quinoamel
200 g kikærtemel



Vand og husk piskes ca. 5 min., hvorefter gæren piskes ud. De øvrige ingredienser tilsættes, dejen samles og hæver ca. 8-10 timer i stuetemperatur. Bredes ud på bagepapir med kagerulle, hæver 1-2 timer og forbages ca. 5 min. Fyldet kommes på...lige hvad man har lyst til...og bages i ca. 15-20 min.
Pizza med grøn pesto, ost, kartofler, parmaskinke og rød peber.

Pizza med tomatsauce skinke, ost, ananas, champignon og løg.

2 kommentarer:

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Det er jeg sikker på hun kan, de ser vel nok gode ud.
Bliver helt lækker sulten...
Rigtig god ferie.
Knus Fra Susi

LuluVieMa sagde ...

Tak :-) Men er nu lidt i tvivl! Det der quinoamel smager lidt specielt, men er i hvert fald sikker på, at hun sætter pris på, at jeg har forsøgt. Derudover har jeg som en surprice bagt fastelavnsboller til hende og dem har jeg prøvesmagt, uhm... :-)